
 
 

June 6, 2003 
 
 
 
 
Mr. John E. Pruniski, III 
Hilburn, Calhoon, Harper, Pruniski & Calhoun, LTD 
P. O. Box 5551 
North Little Rock, AR 72119 
 
 RE: Financial Holding Companies 
  Opinion No. 03-90000310-NA010 
 
Dear Mr. Pruniski: 
 
 I am writing in response to your letter of May 23, 2003 pertaining to whether the 
provisions of Ark. Code Ann. § 23-42-503(a)(3) exempting from Ark Code Ann. §§ 23-
42-501 and 502 “any security issued by and representing an interest in or a debt of any 
bank organized under the laws of the United States, … or any bank holding company 
regulated under the Bank Holding Company Act of 1956” also operates to exempt 
securities of a “financial holding company” as that term is defined in 12 U.S.C. § 
1841(p).   Inasmuch as § 1841(p) defines a “financial holding company” as “a bank 
holding company that meets the requirements of § 4(l)(1) [12 U.S.C. 1843(l)(1)]”, it is 
the opinion of the Staff of the Department that securities issued by a financial holding 
company would be exempt under § 503(a)(3).  
 

Should you have any questions, please feel free to contact me. 
 
Sincerely, 
 
John E. Moore, Jr. 
Staff Attorney 
 


